Фиала, реплика от Панагюрското съкровище

Налично
SKU
1010
750,00 лв.
Описание

Позлатена реплика на фиала от Панагюрското златно съкровище

Позлатена реплика на фиала от Панагюрското съкровище

Фиалата е ритуален съд, който представлява ниска чаша за течности, която се използва при жертвоприношения. 

Панагюрското златно съкровище е тракийско съкровище, датирано към края на IV-ти, началото III в. пр.Хр. Намерено е през 1949 година на два километра южно от Панагюрище.Най-интересният по форма и украса съд е фиалата с негърските глави (плитък, ритуален съд за вино, с формата на тава). Фиалата тежи 844,7 г , има диаметър 25 см, височина -3,5 сантиметра. Тя най-голямата и най-тежката фиала от античния свят. Украсата й е уникална. Около изпъкналия навътре център (омфалос) са разположени 4 концентрични окръжности с по 24 орнамента. Най-външната окръжност и двете по-малки от нея са оформени като негърски глави, а последната най-вътрешна окръжност е от жълъди. Между самите редове и отделните елементи, фиалата е украсена с растителни орнаменти. 

Реплика на фиалата с негърските глави от Панагюрското съкровище! 
Красавицата с 72 абсолютно различни негърски глави! Някои казват, че това е тракийския календар, други определят негърската глава като символ на потентност! 
Дали за календара, дали за символа, но позлатената с 24 карата злато реплика на фиалата от Панагюрското съкровище е предпочитан подарък за тежка сватба, за юбилей и естествено, репликата е фаворит и при протоколните подаръци, поръчвани от нашия електронен магазин за луксозни подаръци и сувенири !

Репликата на филата е изработена от мед и е покрита с 24 каратово златно покритие. Опакована е в луксозна дървена кутия. Изработва се по поръчка - срок на изпълнение - 5 работни дни.

Фиалата е предпочитан луксозен подарък за сватба, чийто символ е пожелание за успех, изобилие и плодородие!

Репликата на фиалата е и един от най-често поръчваните протоколни и корпоративни подаръци. Нейният символ е свързан с царско величие, военни успехи, успехи в бизнеса и успех в дипломацията!

Художествената реплика на фиалата с негърските глави се поръчва и за ВИП подарък за юбилей.

Цена без ДДС 750лв
Цена с ДДС 900лв

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Фиала, реплика от Панагюрското съкровище
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.