Амазонка с шлем и крила, реплика от Панагюрското съкровище

Налично
SKU
1007
980,00 лв.
Описание

Амазонка с крила, позлатена реплика на ритон от Панагюрското съкровище

Амазонка с крила, реплика на златен ритон от Панагюрското съкровище.

Уникалното тракийско съкровище, открито в Панагюрище и до днес провокира въображението и буди духовете на мнозина. Сервизът от девет уникални по своята изработка и с мистичните си сюжети съдове са достойна украса за трапезата на неизвестен тракийски владетел на племето Одриси.Част от това съкровище е ритонът с глава на амазонка с крила.

Репликата е изработена по галваничен път от мед и е изцяло позлатена с 24 к злато. Репликата на ритона с глава на амазонка може да се изработи изцяло от сребро проба 999,9 и да се позлати с 24 каратово злато. Снимка 3 и 4. Ритонът, изработен от сребро е напълно годен за употреба. Цената зависи от цената на среброто и златото в деня на поръчката. Вместимостта на съда е 500 мл, височината е 20 см и широчината 10 см . Репликата се продава в луксозна дървена кутия, ръчно изработена, подплатена с кадифе от вътрешната страна и специално изработено легло за амазонката. Изработва се по поръчка. Срок на изпълнение 5 дни.

Подарък от висока класа, само за ценители!

Такава реплика е подарена от Президента Росен Плевнелиев на компютърния магнат Бил Гейтс. Същата амазонка и подарена и на гръцкия президент Карлос Папуляс, а кметът на Пловдив подари тази реплика на Цветана Пиронкова.

Ако търсите луксозни протоколни подаръци, това е Вашият избор!

Често поръчван подарък за юбилей и за рожден ден на жена!

Цена без ДДС: 980 лв
Цена с ДДС:  1 176 лв

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Амазонка с шлем и крила, реплика от Панагюрското съкровище
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.