ВИП подарък, Панагюрското съкровище

Налично
SKU
1000
4 280,00 лв.
Описание

Комплект позлатени реплики на тракийското съкровище намерено в гр. Панагюрище

Уникален комплект реплики на златното Панагюрско съкровище -лимитирана серия.

ВИП подаръкът Панагюрско съкровище е комплектът позлатени реплики на част от Панагюрското съкровище и съдържа амфора, амазонка с криле, амазонка без криле и амазонка с шлем.

ВИП комплект, лимитирана серия .

Комплектът се изработва по индивидуална поръчка и годишно се изработват 15 уникални комплекта, по предварителна заявка. Всеки комплект има своя пореден номер от лимитираната поръчка.

На 8.12.1949 г., при изкопни работи на керемидената фабрика в Панагюрище, тримата братя Павел, Петко и Михаил Дейкови намират култов тракийски сервиз, състоящ се от девет златни съда. Около тях има и други работници, но тримата решават да се погрижат за него. Почистват съкровището и го предават на околийския началник Стефан Калпаков. Златното съкровище е изложено на показ зад витрините на хавлиената фабрика. Панагюрското съкровище е преместено в Пловдивския музей, после заминава за Археологическия институт в София, а след това се съхранява в Националния исторически музей.

Панагюрското златно съкровище представлява античен сервиз за пиене, който е принадлежал на неизвестен владетел от племето одриси от края на I V в. и началото на III в. пр.н.е. Състои се от 9 златни съда с богата украса – една фиала и 8 ритона, с общо тегло 6,164 кг злато. Репликите са изработени от мед и са покрити с 24 каратово злато по метода на галванопластика. Комплектът позлатени реплики се предлага в обща луксозна дървена, ръчно изработена кутия с дърворезба. Срок за изпълнение 15 работни дни.

Царски подарък, символ на изящество, класа и антична неповторимост!

Цена без ДДС: 4280лв
Цена с ДДС: 5136лв

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:ВИП подарък, Панагюрското съкровище
Вашата оценка