Луксозен комплект Сребърни тракийски съкровища

Налично
SKU
28908
1 330,00 лв.
Описание

Уникален комплект Сребърните тракийски съкровища, подходящ както за протоколен и корпоративен подарък, така и за луксозен подарък за юбилей и сватба.

Луксозният комплект "Тракийски съкровища" се състои от реплики на сребърните съдове от знаковите тракийски съкровища - каната от Боровското съкровище и фиалата с грифоните от Рогозенското съкровище

Рогозенското съкровище датира от V-IV  в пр. Хр. и е най-голямото тракийско съкровище, открито до сега по българските земи.Фиалата с грифони е съд за пиене на вино. Върху фиалата е изобразен непрекъснат широк пояс от четири двойки грифони.Те са застанали един срещу друг, а главите им са обърнати назад. Грифоните са митични същества, имат глава на лъв с по един рог отгоре, който е силно извит назад. Върху раменете им са гравирани тройни крила ,а опашките-неестествено дълги-ограждат листовиден мотив с палмети.

Боровското сребърно съкровище е датирано към втората четвърт-средата на IV в. пр.Хр.  от времето на Одриския цар Котис I (383/5-359г. пр.Хр.) както се вижда и от надписите с неговото име върху два от намерените съдове.Намерено е през 1974 година от Трайчо Великов Стоев при обработване на нива на 2 километра от село Борово. 

Репликите са изработени по метода на галванопластиката, посребрени и позлатени.

Цена без ДДС - 1330 лв

Цена с ДДС - 1596 лв

Незабравим протоколенн подарък, носещ духа на тракийските аристократи и мистиката на безсмъртните тракийски войни.

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Луксозен комплект Сребърни тракийски съкровища
Вашата оценка