Фиала с грифони, реплика от съкровището в Рогозен

По поръчка
SKU
1012
300,00 лв.
Описание

Реплика на фиала с грифони от тракийското съкровище в с. Рогозен

Фиала с грифони, реплика от тракийското съкровище в с. Рогозен

Рогозенското съкровище датира от V-IV  в пр. Хр. и е най-голямото тракийско съкровище, открито до сега по българските земи.

То се състои от 165 съда с общо тегло около 20 кг и е изработено от сребро висока проба с допълнтително гравиране или полагане на златни листчета. Съкровището съдържа 108 фиали, 54 кани, 2 чаши и 1 скифокс.

Фиалата с грифони е съд за пиене на вино. Върху фиалата е изибразен непрекъснат широк пояс от четири двойки грифони.Те са застанали един срещу друг, а главите им са обърнати назад.Грифоните са митични същества, имат глава на лъв с по един рог отгоре, който е силно извит назад.Върху раменете им са гравирани тройни крила ,а опашките-неестествено дълги-ограждат листовиден мотив с палмети.
За тази фиала се предполага,че е внесена отвън-може би от Близкия изток.                                       

Репликата на фиалата е изработена по галваничен път от мед и е покрита с висока проба сребро и частична позлата, отново по галваничен път. Изработва се по поръчка. Срок на изпълнение - 5 работни дни.                 

Репликата се предлага и в луксозна дървена кутия, цена на кутиията - 20 лв без ДДС. Цената на кутията не е включена в цената на репликата.              

Страхотен подарък за истински ценители!

Цена без ДДС: 300лв
Цена с ДДС: 360лв

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Фиала с грифони, реплика от съкровището в Рогозен
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.