Маска на Терес, реплика

Налично
SKU
352
600,00 лв.
Описание

Позлатена художествена реплика на златна маска от Тракийско съкровище

Маската на цар Терес, позлатена реплика на тракийската находка в могилата Светицата

Уникалното тракийско съкровище, открито в античната могила Светицата край град Шипка и до днес провокира въображението и буди духовете на мнозина. Уникалната златна маска е на владетеля на Одриското царство цар Терес, живял през втората половина на V в. пр. Христа, заявява ръководителят на експедицията "Темп 2004" ст.н. с. д-р Георги Китов от Археологическия институт, 24 часа след като археолозите попадат на уникалното съкровище. Такава находка не е намирана нито у нас, нито на Балканите, казва щастлив българският Индиана Джоунс.  Маската е изработена с индивидуални черти на владетеля и е изработена от масивно 23-каратово злато с тегло около 670 гр.

Една от най-интересните и любопитни хипотези за маската е, че тя е служила като фиала. На специални угощения, владетелят изпива виното си от маската и после я поставя на лицето. Звучи екзотично, но твърде е  възможно  това да е посмъртната маска на самия цар Терес, който е живял в края на VІ век пр. Хр.

Художествената реплика на маската на тракийския цар Терес е част от "Царска колекция, 2019". Изработена е от мед и е позлатена по галваничен път с 24 каратово злато. Продава се в луксозна дървена кутия, ръчно изработена, подплатена с  кадифе от вътрешната страна и специално гнездо за маската. Репликата се изработва по поръчка и е придружена със сертификат за автентичност. Срок на изпълнение  - 3 дни

Ако търсите протоколни подаръци, свързани с историята и културата на България, това е едно от най-добрите предложения!

Репликата е подарявана като короративен подарък на президента Обама, президента на България ген. Румен Радев.

Цена без ДДС: 600лв
Цена с ДДС: 720лв

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Маска на Терес, реплика
Вашата оценка