Фиала с грифони, реплика от съкровището в Рогозен, сребро и злато

Налично
SKU
4459
1 250,00 лв.
Описание

Реплика на фиалата с грифони от Рогозенското съкровище, изработена от сребро проба 999,9

Фиала с грифони, реплика от тракийското съкровище в с. Рогозен, изработена от сребро проба 999,9 и злато 24 карата

Рогозенското съкровище датира от V-IV  в пр. Хр. и е най-голямото тракийско съкровище, открито до сега по българските земи.

То се състои от 165 съда с общо тегло около 20 кг и е изработено от сребро висока проба с допълнително гравиране или полагане на златни листчета. Съкровището съдържа 108 фиали, 54 кани, 2 чаши и 1 скифокс.

Фиалата с грифони е съд за пиене на вино. Върху фиалата е изобразен непрекъснат широк пояс от четири двойки грифони.Те са застанали един срещу друг, а главите им са обърнати назад. Грифоните са митични същества, имат глава на лъв с по един рог отгоре, който е силно извит назад. Върху раменете им са гравирани тройни крила ,а опашките-неестествено дълги-ограждат листовиден мотив с палмети.

За тази фиала се предполага, че е внесена отвън-може би от Близкия изток.                                  Репликата на фиалата е изработена по галваничен път от  сребро проба 999,9 и частична позлата 24 карата. Диаметър на репликата - 17 см, тегло около 130 гр. сребро проба 999,9. Изработва се по поръчка. Срок на изпълнение - от 5 до 10 работни дни.                 

Репликата се предлага в луксозна дървена кутия SKU 4815 , тапицирана в червено, или тъмно синьо кадифе. Цената на кутията е включена в цената на репликата.             

Страхотен подарък за истински ценители!

Цена без ДДС: 1250 лв
Цена с ДДС: 1500 лв

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing: Фиала с грифони, реплика от съкровището в Рогозен, сребро и злато
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.