Комплект на тракийските аристократи

Налично
SKU
2805
860,00 лв.
Описание

Луксозен подаръчен комплект, който се състои от репплика на сребърната фиала с грифоните от Рогозенското съкровище и  сребърен бокал с тракийски ловни сцени

Уникален комплект от сребърен и частично позлатен античен бокал с тракийски сцени и посребрена и позлатена реплика на фиалата от Рогозенското съкровище.

Подарък, достоен за ценители!

Фиалата с грифони е съд за пиене на вино от тракийското съкровище, намерено в Рогозен, България. Върху фиалата е изибразен непрекъснат широк пояс от четири двойки грифони.Те са застанали един срещу друг, а главите им са обърнати назад.Грифоните са митични същества, имат глава на лъв с по един рог отгоре, който е силно извит назад.Върху раменете им са гравирани тройни крила ,а опашките-неестествено дълги-ограждат листовиден мотив с палмети.

Ръчно изработената чаша за бренди от  най-висока проба сребро 999,9  и частично позлатена с тракийски ловни сцени е за бренди и изработката й е вдъхновена от майсторството на тракийските занаятчии. Височина на чашата - 7,3 см, диаметър на чашата - 6 см, вместимост - 140 мл

Фиалата е изработени от мед по галваничен път, посребрена е с най-висока проба сребро - 999,9 и частично позлатена с 24 карата злато.

Комплектът е лимитирана серия. Изработват се 10 комплекта годишно. Срок на изпълнение - 7 работни дни. Комплектът е опакован в луксозна дървена кутия, ръчна изработка.

Цена без ДДС на комплекта - 860 лв

Цена с ДДС на комплекта - 1032 лв

Комплектът /репликите на фиалата и чашата/ може да се изработи изцяло от сребро проба 999,9 и частична позлата със злато 24 карата. Цена на комплекта от сребро без ДДС - 1760 лв Цена на комплекта от сребро с ДДС - 2 112 лв

Оригинален луксозен подарък, свързан с историята на България, величието на траките и безстрашието на тракийските войни и аристократи!

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Комплект на тракийските аристократи
Вашата оценка