Сребърен комплект на тракийската принцеса и тракийския принц

Налично
SKU
2801
1 000,00 лв.
Описание

Уникален комплект от сребърна чаша на тракийска принцеса и посребрена фиала на тракийски принц

Уникален комплект от античен бокал на тракийска принцеса, изработен от сребро и злато и посребрената и частично позлатена реплика на фиалата от Рогозенското съкровище.

Подарък за принцове и принцеси!

Фиалата с грифони е съд за пиене на вино от тракийското съкровище, намерено в Рогозен, България. Върху фиалата е изибразен непрекъснат широк пояс от четири двойки грифони.Те са застанали един срещу друг, а главите им са обърнати назад.Грифоните са митични същества, имат глава на лъв с по един рог отгоре, който е силно извит назад.Върху раменете им са гравирани тройни крила ,а опашките-неестествено дълги-ограждат листовиден мотив с палмети.

Ръчно изработената чаша за бренди от най-висока проба сребро, частично позлатена изработена изцяло от сребро, елегантна като форма, с антични меандри. Лека, излъчваща финес. От вътрешната страна на чашата се виждат точките на ръчно графирания меандър, което  доказва, че продуктът е абсолючен уникат - ръчна изработка. Това е чашата на тракийската принцеса.

Чашата е изработена от най-висока проба сребро - 999,9 и е частично позлатена с 24 карата злато. Височина на чашата - 10 см, диаметър - 7 см, вместимост - 160 мл.

Фиалата е изработена от мед, посребрена е с най-висока проба сребро - 999,9 и е частично  позлатена с 24 карата злато.

Чашата и фиалата са изработени по метода на галванопластиката.

Комплектът е лимитирана серия. Изработват се 10 комплекта годишно. Срок на изпълнение - 7 работни дни. Комплектът е опакован в луксозна дървена кутия, ръчна изработка.

Цена без ДДС на комплекта - 1000  лв

Цена с ДДС на комплекта - 1200 лв

Неповторим луксозен подарък, свързан с историята на България, величието на траките и блясъка на тракийската аристокрация!

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Сребърен комплект на тракийската принцеса и тракийския принц
Вашата оценка