Реплика на антична фиала с Авге и Херакъл

Налично
SKU
1045
350,00 лв.
Описание

Реплика на античната сребърна фиала с Авге и Херакъл от Рогозенското съкровище

Реплика на античната фиала с Авге и Херакъл от Рогозенското съкровище.

"Сред най-атрактивните предмети в Рогозенското съкровище е една плоска "фиала" без омфалос.Върху вътрешната страна на дъното е прилепена кръгла емблема, върху която са изчукани мъжка и женска фигура с прекрасна пластика. Авге е полугола, носи гривна само на едната ръка и само десният й крак е обут, според категорията на митологичните персонажи,  наречени "моносандали". Обозначаването на единия крак служи за израз на идеята за асиметрия, т.е. за отбелязване на социално "незавършени" фигури. Авге е в преходно състояние: тя скоро вече няма да е девица, но няма и да стане съпруга." - проф. Ив. Маразав "Тракийските съкровища" - стр. 20

Може да се предполага, че тази фиала е била част от предметите, които са били притежание на местен владетелски род и са събирани в продължение на много години – от V в. пр.Хр. до 40-те години на IV в. пр.Хр. Рогозенското съкровище датира от V-IV  в пр. Хр. и е най-голямото тракийско съкровище, открито до сега по българските земи. То се състои от 165 съда с общо тегло около 20 кг и е изработено от сребро висока проба с допълнително гравиране или полагане на златни листчета. Съкровището съдържа 108 фиали, 54 кани, 2 чаши и 1 скифокс.

Репликата на фиалата не може практически да се използва като съд за течности.Репликата е с диаметър 16 см, височина около 3 см и е изработена по галваничен път от мед, посребрена със сребро проба 999,5  и частично позлатена със злато 24 карата.

Репликата се предлага в луксозна дървена кутия SKU 4815 , тапицирана в червено, или тъмно синьо кадифе. Цената на кутията е включена в цената на репликата.    

Изработва се по поръчка. Срок на изпълнение - 5 работни дни след потвърждаване на поръчката.

Цена без ДДС - 350 лв

Цена с ДДС - 420 лв

Романтичната антична сцена на принцеса Авге и супер героя Херакъл, както и майсторската изработка на самата реплика я прави желан и поръчван подарък за сватба.

Репликата на фиалата е подходяща за луксозен, корпоративен подарък

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Реплика на антична фиала с Авге и Херакъл
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.