Сребърното съкровище на тракийските аристократи

Налично
SKU
1071
1 790,00 лв.
Описание

Комплект реплики на сребърното тракийско съкровище от с. Борово

Сребърното съкровище на тракийските аристократи е луксозен комплект с реплики на Боровското съкровище  - ритон на кон и кана

Сребърното тракийско съкровище е намерено през 1974 година от Трайчо Великов Стоев при обработване на нива на 2 километра от село Борово. Машините, които са извадили съкровището  го повреждат с режещите си инструменти, но след прецизната работа на реставраторите то е възстановено и разкрива първоначалния си бляскав вид. След направените археологични проучвания около мястото не се открива надгробна могила и за нас остават загадка обстоятелствата наложили неговото заравяне в земята. Предметите в съкровището са 5 сребърни съда на места позлатени и с много интересна форма и украса.

Боровското сребърно съкровище е датирано към втората четвърт-средата на IV в. пр.Хр.  от времето на Одриския цар Котис I (383/5-359г. пр.Хр.) както се вижда и от надписите с неговото име върху два от намерените съдове.

Репликите са изработени по метода на галванопластиката, посребрени и позлатени. Репликите са  опаковани в луксозна  дървена кутия.Срок за изпълнение - 10 дни.

Цена без ДДС - 1790 лв

Цена с ДДС - 2 148 лв

Уникален протоколен подарък, носещ посланията на разкоша и естетиката на тракийските аристократи!

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Сребърното съкровище на тракийските аристократи
Вашата оценка