Сребърен бокал на силата

Налично
SKU
4461
2 600,00 лв.
Описание

Сребърен бокал на силата, авторски модел, изработен от сребро проба 999,9 и злато 24 карата с изображения на лъв и бик в двубой.

Сребърен бокал на силата, авторски модел, изработен от сребро проба 999,9 и злато 24 карата с изображения на лъв и бик в двубой.

Бокалът е изработен по галваничен път от най-висока проба сребро - 999,9 и е частично позлатен с 24 карата злато. Тегло на среброто на чашата - около 135 гр. Диаметър на чашата в широката част – 8,5 см, височина - 9,5 см. Чашата е ювелирно изработена лично от известния български скулптор Илия Ванев . Иконографията е вдъхновена от персийското и римско изкуство. Чашата на Силата е изработена като авторски модел в духа на сребърните владетелски бокали в Персийската и Римска империи. Според Персийската митология бикът е свещен. Бикът е жертван, за да даде жизнени сили на земята. Убийството на бика символизира новия живот. От кръвта му се раждат всички полезни растения. На мястото на бика идва – лъва, символа на слънцето. Една сила се побеждава с друга, по-голяма сила! На дъното на чашата е изобразен двубоят между лъва и бика, в който лъвът побеждава!

Цена без ДДС - 2600 лв 

Цена с  ДДС - 3120 лв 

Чаша - уникат, само за истински ценители!

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Сребърен бокал на силата
Вашата оценка