Скарабей, сребърна скулптура

Налично
SKU
4403
829,00 лв.
Описание

Сребърна скулптура на скарабей с основа мрамор

Авторска, сребърна скулптура, Скарабей

Уникалната пластика от най-висока проба сребро 999,9 изобразява свещения символ на древен Египет, Скарабей. Скарабеят се приема за генератор на силната положителна енергия. Египтяните смятат, че дори само символичният образ на скарабея лекува и пази.

Това е и основната идея на сребърната пластика. Дълбока е връзката между древния символ на здравето и закрилника на висшите сили, символизиращ живота и един от трите Египетски символи на безсмъртието с днешния ден. Древните египтяни изработват скарабеите от полускъпоценни камъни, Илия вае своята скулпура от най-висока проба сребро.

Един от характерните елементи на скарабея, топчестата форма на тялото се свързва с бог Амон Ра, богът Слънце, който в същата форма и по същия начин се придвижва по небесния небосклон. 

В скулпурата всеки елемент е изработен ювелирно и носи своето послание - скарабеят, древният символ на живота и безсмъртието е пресъздаден от благородния метал - сребро от най-висока проба. Краката са стъпили здраво на земята и с лекота преминават през торта на ежедневието. Главата е на войн - пълководец, който целеустремено пресладва своята цел. Тялото носи блясъка на благородството , а по-тъмната  и бляскава обработка на среброто над очите се свързва със знака на Богоизбраните. Тялото е символичното топче, напомнящо слънцето...И за да бъде всичко още по ярко изразено - авторът е използвал контраста и майсторството при обработване на метала. Предната част на тялото е излъскано до съвъшенство, а топчестата част е релефна.....като енергията и материята; като земното и небесното; като живота и безсмъртието!

Пластиката е уникат. Изработена е от висока проба сребро 999,9 по галваничен път. Сребърният скарабей е поставен на кръгла основа от естествен мрамор.

Размер - диаметър - 10 см, височина 7 см 

Тегло - 52 гр.

Цена без ДДС - 829 лв 

Цена с ДДС - 994,29 лв

Малка пластика от сребро, един шедьовър на съвременната скултура, свързан с духа и символиката на древен Египет. Скулптура за ценители и естети.

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Скарабей, сребърна скулптура
Вашата оценка