Целувката, сребърна скулптура на охлюви

Налично
SKU
4402
1 186,00 лв.
Описание

Сребърна скулптура на охлюви, Целувката

Уникална скулптура, изработена изцяло от най-висока проба сребро 999,9 на целуващи се охлюви

Охлювите са любима тема на Салвадор Дали. Животното, което съчетава мекотата и гъвкавостта на плътта с твърдостта на черупката, провокира въображението на талантливите скулптори. Животното с черупка във форма на енергийната спирала се възприема като символ на бавно течащото време. 

Илия, нашият талантлив скулптор продължава тази символика и я обогатява с философията на любовта; с ефекта на сливането - целувката! Мекота и твърдост, сливане и вечност, енергийна спирала и....времето спира точно в мига на целувка! Рогчетата на охлювита са като антени в безкрая и безвремието!

Цялата тази философия и символика е въплатена ювелирно с блестящото хрумване за избор на среброто като материал на пластиката. Защото целувката е отпечатък във вечността! Вечна като благородните метали! Среброто, попаднало в ръцете на майстора създава и визуален ефект - тъмната черупка за Него и светлата черупка за Нея (или както Вие си изберете...)

Сребърната скулптура Целувката на охлювите е едно съвременно продължение на една класическа тема, българско продължение на монументалните поеми на Салвадор Дали.

Пластиката  е изработена от най-чиста проба сребро 999,9 по специална авторска технология, основана на галванопластиката. Скулптурата е закрепена на поставка от естествен мрамор.

Размер на пластиката - шир. 10 см, височина 14 см. Тегло 73 гр сребро

Цена без ДДС - 1 186 лв

Цена с ДДС - 1 422,86 лв

Подарък за ценителите на истинското изкуство! 

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Целувката, сребърна скулптура на охлюви
Вашата оценка