Маска, реплика от съкровището в Далакова могила

Налично
SKU
1013
112,50 лв.
Описание

Реплика на златна маска от долината на царете, съкровището в Далакова могила

Реплика на златна маска от долината на царете, съкровището в Далакова могила

Реплика на златна маска от долината на царете, съкровището в Далакова могила

Златната маска е открита  от екипа на проф. д-р Георги Китов. Тя е  принадлежала на тракийски владетел, царувал в началото на IV век пр.н.е. Предполага се, че е украсявала дървен шлем, обвит в кожа и е целяла да респектира враговете с богатството на тракийския владетел.

Съкровището е намерено в гроб в Далакова могила край сливенското село Калояново. Намерената златна маска е втората по големина, открита в България, принадлежала е на неизвестен засега владетел, погребан на това място. Маската е плоска, с голям нос и със затворени очи. Археолозите откривват и златен пръстен. Около изображението на тракийския цар е изсечен и надпис, който гласи: "На спасителя на Азия". Открит е и скелет на мъж с височина 170 cm без черепа, който е  отделен от трупа и положен около таза. Тялото е разчленено след смъртта според орфическата традиция.  Екипът открил некропола предполага, че тук е погребан Терес II.  

Репликата на златната маска е изработена по галваничен път от мед и е позлатена с 24 каратово златно покритие. Репликата се предлага със сертификат и е опакована в дървено изработена луксозна купия. 

Оригинален, луксозен и уникален подарък, подходящ за юбилей и фирмен, корпоративен подарък!

Цена без ДДС: 112,50лв
Цена с ДДС: 135лв

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Маска, реплика от съкровището в Далакова могила
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.