Мраморна статуя на богинята на изобилието - Артемида от Ефес

Налично
SKU
2466
125,00 лв.
Описание

Малка пластика, мраморна скулптура на богинята на изобилието Артемида от Ефес

Мраморна статуя - малка пластика на древногръцката богиня на изобилието - Артемида от Ефес

Артемида е е древногръцката богиня на лова и на женското целомъдрие, покровителка на всичко живо на земята. Богинята, която дава щастие в брака. Самата Артемида е девица.

Артемида е дъщеря е на Лето и Зевс. Сестра-близначка на древногръцкия бог Аполон. По време на Троянската война, Артемида заедно с Аполон воюва на страната на троянците. Символ на Артемида е луната, а самата богиня е въоръжена със сребърен лък.

Култът към Артемида е разпространен из цяла древна Гърция. Изключително известен е нейният храм в Ефес в Мала Азия, където почитат изображение на Артемида „многогърда“. Ефеският храм, където се намира прочутата многогърда статуя на богинята покровителка на раждането, е едно от седемте чудеса на света. Артемида Ефеска е покровителка и на амазонките.

Малката пластика на Артемида от Ефес е изработена от бял мрамор и е реплика на статуята на Артемида Ефеска. Височина на пластиката -  25 см, диаметър на основата - 8 см

Цена без ДДС - 125 лв

Цена с ДДС - 150 лв

Изключителна пластика, част от колекцията "Богове и богини", подходящ луксозен подарък за младо семейство /Богинята Артемида е покровителка на семейството и дава семейното щастие!/. Подходящ бизнес подарък, който орисва за изобилие, благоденствие  и просперитет!

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Мраморна статуя на богинята на изобилието - Артемида от Ефес
Вашата оценка