Страстната икона на Св. Богородица

Налично
SKU
3066
36,00 лв.
Описание

Посребрена и частично позлатена Страстна икона на св. Богородица с рамка

Посребрена и частично позлатена Страстната икона на св. Богородица

Светото изображение получава името си заради двата ангела, изобразени на него, които държат в ръцете си устройствата на Христовата смърт.

Думата "страст" в архаичното й значение е "страдание". Следователно "Страстен" означава, че иконата изобразява инструментите на Христовото страдание, а именно кръста и копието.

Божията Майка търпеливо и с голямо смирение приема Божията воля за своя Син. Тя превръща неизказаната си  скръб за бъдещата му смърт в подчинение на Бога, като по този начин се сдобива със спасение за себе си. Поради факта, че Пресвета Богородица по време на земния си живот  се подчинява на Бога и напълно  носи своя кръст, сега имаме такъв Покровител на Небето.

Тъй като образът символично говори за добродетели като търпение и смирение, християните традиционно се молим за придобиването им. Духовната помощ на Пресвета Богородица, за която се молим пред нейната икона „Страстна“  е Господ да ни избави от болест, да ни избави от мъка, от неверие и всякакви сериозни житейски и духовни проблеми.

Иконата е с размери 16,5 х 14,5 см. Поставена е в рамка

Цена без ДДС - 36 лв

Цена с ДДС - 43,20 лв

Изработва се по поръчка. Срок на изпълнение - 3 дни

Духовен подарък за закрила от болест, мъка и маловерие


Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Страстната икона на Св. Богородица
Вашата оценка