Сребърни обеци, Земля

Налично
SKU
3415
150,00 лв.
Описание

Сребърни обеци с цирконий, Земля, от колекцията бижута Глаголица

Сребърни обеци с цирконий, Земля

Земля – сребърни обеци, изработени от сребро проба 925 с цирконий, вдъхновени от буквата З на древната българска азбука Глаголица 

Колекция 2020 година - Глаголица

Глаголицата е създадена от 855  г. до 862 от братята Крил и Методий и е основата на над 70 езика, които се говорят от над 300 милиона души.Названието глаголица идва от думата глаголъ, означаваща „дума“ (такова е и названието на буквата Г). Тъй като глаголати означава говоря, глаголицата поетично е наричана „знаците, които говорят“. Преведена на съвременен български език тази уникална азбука звучи така: „Помни буквите, учи да говориш! Добре е да живееш здраво на земята! Защото както хора мислите, наша е той опора. Изричай словото твърдо! Нагоре всеки да лети! Върви! Избягвай червея! Покорявай висотите! Ти мъж, ти юноша, вие хора! Човече! С ум и разум! Във вярна посока и с ясно съзнание! Напред! Слава!“.

В продължение на няколко века глаголицата и кирилицата се употребяват заедно, като постепенно кирилицата измества глаголицата през Средновековието. Отделни откъси или думи, писани с глаголица, се откриват в кирилски ръкописи до XIV век.

Тегло на обеците - 2 гр.

Цена на обеците  без ДДС - 150 лв

Цена на обеците  с  ДДС - 180 лв

Стилни, модерни, изискани обеци за образовани дами

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Сребърни обеци, Земля
Вашата оценка