Сребърна гривна, плочки, ръчна изработка филигран с естествени скъпоценни камъни

Налично
SKU
28106
290,00 лв.
Описание

Елегантна и стилна сребърна гривна, ръчна изработка филигран с естествени скъпоценни камъни

Сребърна гривна, изработена с ювелирната техника филигран, с вложени различни естествени скъпоценни и полускъпоценни камъни. 

Филигран е древна ювелирна техника, използвана в бижутерията. С нея се изработват фини изделия от тънка нишка, най-често от благороден метал. Чрез изкусното преплитане и спояване на тази нишка се създават прекрасни ажурни творения. Трудоемкият процес се извършва изцяло на ръка, с изключение на полирането.

Червеният камък е марказит. Марказитът е минерал, познат на човечеството от древни времена, изключително красив и особено въздействащ камък. Наричан е камък на инките, тъй като именно инкити го откриват и използват за първи път. Древните индианци вграждат парченца марказит в своите накити, които по-късно са открити от археолози.

Синият камък е лазурит - Лазуритът, макар и по-рядък минерал, е високо ценен в Египет, Мексико, Индия, Персия и Месопотамия. Шумерите вярват, че който носи лазурит, носи Божеството в себе си. 
Смята се за камък на искреността и чистотата. Той дарява на притежателя си любов, щастлив брак, хармония и разбирателство. Помага за осъществяване на мечтите и плановете. Стимулира ума, творческите и свръхсетивните способности. Подпомага изразяването,

Зеленият камък е смарагд /изумруд/. Изумрудът е камък на любовта и романтиката. Изумрудът е свещен камък на богинята Венера. Изумрудът отдавна е символ и на надеждата. 

Гривната е бижу, което е изработено по забележителен начин от майстори бижутери от Мидият, един приказен град в Турция, където най-старата християнска общност на сюреаните все още пази традицията на изработка на филигран от сребро, вълшебството на бижутата. И за да може цикълът на приказност, тайнство и съвършенство да бъде завършен, са прибавени естествените скъпоценни и полускъпоценни камъни!

Цена без ДДС - 290 лв

Цена с ДДС - 348 лв

Съвършено бижу за дами със съвършен вкус!

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Сребърна гривна, плочки, ръчна изработка филигран с естествени скъпоценни камъни
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.