Копринен шал с бродирана шевица от Гоце Делчев

Налично
SKU
4002
206,00 лв.
Описание

Бял шал от естествена коприна с ръчно бродира шевица от Гоце Делчев

Шал от естествена коприна, авторски модел с българска шевица от района на Гоце Делчев

В ръчно изработеният шал от 100% естествена коприна са използвани  мотиви от автентичната българската шевица от района на Гоце Делчев.

В света на българина, българската шевица е свята. Тя е молитвата на българката за здраве,и изобилие, любов, благоденствие, успех и дълголетие. Символиката и естетиката на българската шевица са уникални. Всеки елемент има своя дълбок смисъл и послание. Фигурите в българската шевица по своята същност наподобяват схвастиката. Знакът по дрехата на българите служи за украса, но и има и предпазна (защитна) функция в облеклото на хората.

Цветовете имат изключително значение в българската шевица. Всеки цвят е  ключ към кодирането на посланието на шевицата. Златният цвят символизира благоденствието, слънцето, огъня и светлината.

Елегантният, везан с коринени конци шал от бяла естествена коприна, е продължение на традицията на българката, която е възприемала своята официална одежда по-скоро като ритуал, отколкото като дреха

Уникален, елегантен, стилен и неповторим подарък за класна жена!

Често поръчван протоколен подарък при правителствени посещения и луксозен подарък за елегантни бизнес дами.

Шалът е с размери 120 на 70 см и се изработва по поръчка. Срок на изпъление - 5 работни дни! Шалът е опакован в луксозна картонена кутия.

Цена без ДДС - 206 лв

Цена с ДДС - 247,2 лв

Уникален, елегантен, стилен и неповторим подарък за класна жена!

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Копринен шал с бродирана шевица от Гоце Делчев
Вашата оценка