Икона Йерусалимската Богородица

Налично
SKU
3045
45,83 лв.
Описание

Чудотворната Йерусалимска икона на Света Богородица

Иконата на Божията Майка "Йерусалимска" е нарисувана от свети евангелист Лука в годината на Богородичното Успение /15-та година след Възнесение Господне и 48-49 година след Рождество Христово/.

След като Духоносния художник завършил това свое богоугодно дело, той занесъл работата си за одобрение и благословение на Богородица. Светата Дева одобрила нарисуваната икона, благословила я, и казала: "Нека върху този образ да почива Моята благодат и сила. Нека той да бъде в утеха за всички, които Ме почитат, защото Аз скоро ще си отида от тоя свят, и тази Моя икона да остане на земята, по храмовете и домовете на верните, вместо Мене!"

Молитва

О, Пресвета и Преблагословена Майко на нашия Господ и Спасител Иисус Христос, Пречиста Приснодево, Богородице Марие, Покровителко и Застъпнице наша! Припадаме и Ти се покланяме пред Твоята света и чудотворна Иерусалимска икона, и смирено Ти се молим; чуй гласа на нашите молитви, които Ти принасяме от душа, виж нашите скърби и изкушения и като истинска любвеобилна Майка, побързай да ни помогнеш, защото сме безпомощни, унили, паднали в множество грехове и винаги прогневяващи нашия Господ и Създател. Умоли Го, Владичице, да не ни погубва заради беззаконията ни, но заради Твоето застъпничество да ни яви Своята човеколюбива милост. Изпроси за нас, Всеблага, здраве душевно и телесно, съвършено покаяние за греховете ни, преуспяване в християнските добродетели, мирно и благочестиво житие, плодородие на земята, благоразтворение на въздуха, навременни дъждове и благословение свише на всички наши добри дела и начинания.

Иконата е изработена по галваничен път от мед, посребрена е със сребро проба 999,5 и е частично позлатена със злато 24 к. Размер на икоата с рамка - 23 см х20 см

Цена без ДДС - 45,83 лв

Цена с ДДС - 55 лв 

Иконата се изработва по поръчка. Срок на изпълнение - 5 дни.

И нека Чудотворната Йерусалимска икона на Света Богородица дарува със здраве, дълъг,  щастлив живот и пази тези, които я почитат! 

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Икона Йерусалимската Богородица
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.