Луксозен сувенир - златната маска от Далакова могила

Налично
SKU
3003
75,00 лв.
Описание

Луксозен сувенир - художествена реплика на златната маска от Далакова могила

Уникален луксозен сувенир, изработен с художествената реплика на златната маска от Тракийското съкровище в Далакова могила


Златната маска от тракийкото съкровище в Далаковата могила е открита от екипа на проф. д-р Георги Китов. Тя принадлежи на тракийски владетел, царувал в началото на IV век пр.н.е. Предполага се, че е украсявала дървен шлем, обвит в кожа и е целяла да респектира враговете с богатството на тракийския владетел.

Тракийското съкровище е намерено в гроб в Далакова могила край сливенското село Калояново. Съкровището е датирано 390 - 375 г. пр. Христа.Намерената златна маска е втората по големина, открита в България, принадлежи на неизвестен засега владетел, погребан на това място. Маската е плоска, с голям нос и със затворени очи. Екипът открил некропола предполага, че тук е погребан Терес IІ.

Репликата на маската е изработена от мед и е позлатена с 24 каратово злато по метода на галванопластиката. Металната част е здраво закрепена на луксозна дървена поставка, която може да се закача на стена. Размерът на дървената поставка е 10 см на 10 см. На поставката може да се постави позлатена табела с надпис по желание на клиента.

Луксозният сувенир се предлага опакован в луксозна кутия.Изработва се по поръчка. Срок на изпълнение - 5 дни

Чудесен избор за корпоративен или фирмен подарък


Цена без ДДС: 75лв
Цена с ДДС: 90лв

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Луксозен сувенир - златната маска от Далакова могила
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.