Луксозен сувенир, Летнишко съкровище, ВИП вариант

Налично
SKU
1006
75,00 лв.
Описание

Луксозен сувенир, Летнишко съкровище, ВИП вариант

Тракийското сребърно съкровище от с. Летница от IV в. пр. Хр.

Летнишкото съкровище се състои от 17 сребърни апликации от конска амуниция и една бронзова юзда и то се вписва сред най-ценните тракийски реликви, намерени в нашите земи. Изображенията върху апликациите са свързани с тракийската митология. Съхранява се в Националния археологически музей в София.

Съкровището е един от най-богатите извори за митологията на царската институция при траките.

В съкровището правят впечатление красиво орнаментирани пластини от сребро с позлата. Част от тези апликации очевидно са украсявали конска сбруя. 

Интерес предизвиква илюстративния цикъл за подвизите на героя изграден от група пластинки. В някои пластинки той е представен като конник борещ се и побеждаващ мечки и вълци. В други хвърля копие следван от слугата си.

Пластинките от Летнишкото съкровище хвърлят известна светлина върху митологията на древните траки и техните вярвания, което ни позволява да надникнем в културата и светоусещането на тези далечни предшественици.

Художествените реплики са изработени от мед, посребрени са с най-висока проба сребро 995 и са частично позлатени с 24 каратово злато по метода на галванопластиката. Металната част е здраво закрепена на луксозна дървена поставка, която може да се закача на стена. Размерът на дървената поставка е 11 см на  11 см. На поставката може да се залепи позлатена табела с надпис по желание на клиента.

Луксозният сувенир се предлага се опакован в луксозна дървена кутия.

Уникален корпоративен и луксозен подарък, свързан с историята на България!

Цена без ДДС: 75лв
Цена с ДДС: 90лв

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Луксозен сувенир, Летнишко съкровище, ВИП вариант
Вашата оценка