Кралска ваза Бохемия кристал - синьо стъкло, позлата

Налично
SKU
2322
220,00 лв.
Описание

Елегантна винтидж ваза от кобалтово синььо стъкло, ръчно рисувана с позлата. кралската ваза е с оригиналната маркировка на Бохемия кристал.

Кралска ваза - ръчно рисувана ваза, с позлата -24 карата злато, произведена от кобалтово синьо кристално стъкло, Бохемия кристал

Производството на първото истинско стъкло датира от около 3500 г. пр. н. е. в Месопотамия и древен Египет. Някои от първите предмети от цветно стъкло са мъниста и малки буркани. Древните производители на стъкло откриват, че добавянето на различни вещества към стопилката променя получения цвят. След откритието на тези методи за производство на цветно стъкло, започва експлозия от експерименти.

През осми век персийският химик Абу Муса Джабир ибн Хайян, най-често известен просто като „Гебер“, записва десетки рецепти за производство на стъкло със специфични цветове. Гебер често е наричан "бащата на химията", поради неговото признание, че металните оксиди са ключова съставка за оцветяване на стъкло. 

Crystal BOHEMIA е символ на качество и традиция на производство на  бохемското кристално стъкло. Тази традиция датира от началото на 18 век и с течение на времето е повлияла на цялата стъкларска индустрия в света. Бохемското кристално стъкло е едно от най-добрите в света, гаранция за качество, красота, стил и полезност.

Винтидж вазата е произведена 70 години на миналия век от чешкия производител на висококачествен кристал, Бохемия кристал. Вазата е изключително запазена, с оригинална маркировка на Бохемия кристал.

Височина на вазата - 18 см, широчина -13см

Цена без ДДС - 220 лв

Цена с ДДС - 240 лв

Една изключително изящна ваза, съчетала кралското неотразимо присъствие с романтичното излъчване, нежността на пролетните цветя, със стилния златен рисунък. Подарък за естети!

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Кралска ваза Бохемия кристал - синьо стъкло, позлата
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.