Декоративна чиния, дърворезба, Слънчоглед

Налично
SKU
2503
54,17 лв.
Описание

Декоративна чиния от оцветено дърво, диаметър 25 см. Дърворезба

Декоративна дървена чиния, Слънчоглед. Оцветена дърворезба, уникат

Диаметърът на чинията е 25 см.

Слънчогледът е символ на вечна любов и закрила! Ето защо ръчно изработената чиния е подходяща за подарък за дървена сватба!

Той е символ на енергия, радост и напредък! Това значение на слънчогледа, прави ръчно резбованата декоративна чиния изключително подходящ подарък за офиса и при започване на нова работа!

Слънчогледът символизира вярност и постоянство. Тъй като това  е цветето на слънцето, слънчогледът, се свързва с топлината и щастието! Най-подходящия символичен подарък за сватба и годеж!

Според историческите извори, най – ранните сведения за култивиране на растението датират от 2 500 години преди новата ера в Централна Америка. Цивилизациите на инките и ацтеките го използват в религиозните си церемонии, вярвайки, че сами боговете го пращат за свой представител на Земята. Заради естествените си форми наподобяващи слънчевата звезда, растението е сред основните символи в Култа към слънцето на древната империя. С него се отъждествява и самият император, който държи в ръцете си върховната власт.

В Китай символиката на слънчогледа му придава смисъла на безсмъртие.

Особено възхитен от слънчогледа е  Людовик XIV – кралят-слънце, които вижда в огнения диск отражение на собствената си височайша персона. Започва пресъздаването на цветето в изкуството – от анонимните илюстрации и дърворезби през натюрмортите на Ван Гог, Клод Моне, Гоген и Шиле до съвременната дървореба и изкуство – един вечно актуален източник на вдъхновение за множество творци.

Декоративната дървена чиния е ръчно резбована в единствен екземпляр.

Цена без ДДС - 54,17 лв

Цена с ДДС - 65 лв

Красив, позитивен, типично български подарък!

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Декоративна чиния, дърворезба, Слънчоглед
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.