Антикварен, дървен модел на автомобила на Бони и Клайд

Налично
SKU
2321
47,00 лв.
Описание

Антикварен, дървен, ръчно изработен модел на Ford Deluxe Fordor седан, известен като автомобила на Бони и Клайд.

Антикварен, дървен, ръчно изработен модел на Ford Deluxe Fordor седан, известен като автомобила на Бони и Клайд.

Бони и Клайд са едни от най-скандалните краци и убийци в историята, които някога се подвизават по обширните пътища на Америка. Историите за различните им приключения в света на престъпността ги превръщат в икони в съзнанието на повечето американци.

През 1934 г. една двойка закупува луксозният модел Ford Deluxe Fordor седан. Той разполага с доста мощен V8 двигател, машината е сива и струва точно 700 долара. Клайд Бароу избира точно този модел, защото така или иначе има нужда от скорост и Ford доставят правилната рецепта в САЩ. Заедно с Бони, двамата започват често да крадат точно тази марка. На 23 май 1934 г. и двамата спират за кафе и понички в Гибсланд, Луизиана и след това попадат в полицейска засада. Нито един не успява да оцелее. Канонадата от куршуми успява да ги пререже на две, а самият автомобил е надупчен от куршумите.

Автомобилът е закаран близо до Аркадия и е превърнат в сувенир, като мнозина могат да закупят парченце стъкло, докато други откровено крадат части от него. От този момент автомобилът Ford Deluxe Fordor седан, известен като автомобила на Бони и Клайд е изключително популярен в света на сувенирната индустрия. В началото и средата на ХХ век се произвежда ръчно от дърво и тези модели са много популярни сред колекционерите.

Моделът на автомобила на Бони и Клайд е ръчно изработен от дърво в началото на ХХ век. Дължина на моела - 19 см, широчина - 8 см , височина - 8,5 см.

Моделът е майсторски изработен. Колелата се движат перфектно. Забележка: липсва емблемата на предния капак.

Цена без ДДС - 47 лв 

Цена с ДДС - 56,40 лв

Перфектен подарък за мъж и за колекционери на  автомобили и ретро модели на автомобили.

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Антикварен, дървен модел на автомобила на Бони и Клайд
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.