Венец, реплика от Тракийско съкровище в Голяма Косматка

Налично
SKU
234
1 350,00 лв.
Описание

Реплика на златен венец на тракийски владетел от съкровището в Голяма Косматка

Реплика на златен венец на тракийски владетел от съкровището в Голяма Косматка

Златен венец, реплика на античния златен венец с дъбови  листа и жълъди от тракийските съкровища в могилата на Голяма Косматка.

Тази позлатена реплика на уникалното творение на тракийското изкуство ни дава възможност да бъдем част от един митичен свят на владели, на жреци и просветени.... В древна Гърция с венец от лаврови клонки се обкичвала главата на победителя и императора. От съвременна гледна точка, венецът като подарък носи магическата символика, носи щастие и предпазва от зло. В миналото само велики владетели са носели венци, днес - булката, младоженецът, юбилярът и .....всеки, който се чувствува владетел носи венец. Може би за това тази реплика на тракийското съкровище е толкова желан подарък!

Изработката на репликата е уникална. Венецът е изработен от мед, позлатен с 24 каратово злато. Диаметърът на венеца е 140 мм и 350 мм.

Когато венецът е поставен на главата на човек и той се движи, жълъдчетата звънят....

Репликата се изработва само по поръчка. Срок на изпълнение до 15 работни дни. Лимитирана серия - само 5 броя годишно.

Любопитно...Репликата на венеца от Tракийското съкровище в Голяма Косматка е била поръчана специално за да украси главата на американския посланик Джеймс Уорлик

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Венец, реплика от Тракийско съкровище в Голяма Косматка
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.