Реплика на малка кана от Рогозенското съкровище

Налично
SKU
1736
400,00 лв.
Описание

Позлатена и посребрена малка кана от Рогозенското съкровище

Рогозенското съкровище - изящни  антики, които ни докосват до естетиката на траките, до ритуалите на жреци и бита на царе и владетели....

Рогозенското  съкровище е открито случайно през 1985 година, при направа на водопровод в градината на  тракториста Иван Димитров. Открити са 42 канички, 22 фиали и една чаша, които са предадени на сътрудниците на музея в град Враца. Общият брой на предметите в Рогозенското съкровище е 165 сребърни съда от които 54 канички, 3 чаши и 108 фиали.

Репликите на Рогозенското съкровище  са подарък, който не би оставил никого безразличен.

Посребрената  реплика  на оригиналната кана, украсявала трапезата на неизвестен тракийски владетел е съд, който придава класа и лукс във всеки дом.

Репликата на каната е изработена с голямо майсторство и прецизност. Елегантната форма, изчистения дизайн и съвършента изработка са продължение на традицията на античните майстори. Каната е посребрена с висока пробра сребро 999,9  и частична позлата  24 карата и е подходяща за употреба. Каната е висока 130 мм,  с диаметър  70 мм и с вместимост 230 мл. Красивите златни орнаменти на каната са във формата на лотоси.Опакована в луксозна, ръчно изработена кутия. 

Репликата се изработва по поръчка. Срок на изпълнение до 10 работни дни.

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Реплика на малка кана от Рогозенското съкровище
Вашата оценка