Кана, реплика от Рогозенското съкровище

Налично
SKU
227
358,00 лв.
Описание

Реплика на голяма кана от Рогозенското съкровище с канелюри

Рогозенското съкровище - антики, които ни докосват до съкровения свят на траките, до ритуалите на жреци и бита на вълшебие и омая....

През 1985 година при направа на водопровод в своята градина трактористът Иван Димитров открива в една яма купчина красиви сребърни съдове, заровени само на около 50 см дълбочина. В тази купчина се  намират 42 канички, 22 фиали и една чаша, които са предадени на сътрудниците на музея в град Враца. Общият брой на предметите в Рогозенското съкровище е 165 сребърни съда от които 54 канички, 3 чаши и 108 фиали.

Репликите на Рогозенското съкровище  са подарък, който не би оставил никого безразличен.

Репликата на каната е изработена с голямо майсторство и прецизност. Елегантната форма, изчистения дизайн и съвършента изработка са продължение на традицията на античните майстори. Каната е посребрена с висока пробра сребро 999,9  и частична позлата  24 карата и е подходяща за употреба. Каната е висока 160 мм,  с диаметър  80 мм и с вместимост 350 мл. Елегантните златни орнаменти на каната с във формата на канелюри (плетеница във формата на въженца).Опакована в луксозна, ръчно изработена кутия. 

Репликата се изработва по поръчка. Срок на изпълнение до 10 работни дни.

Репликата е подходяща за луксозен подарък, за подарък за юбилей и класен протоколен подарък.

Цена без ДДС: 358лв
Цена с ДДС: 430лв

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Кана, реплика от Рогозенското съкровище
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.