Пегас, ритон от съкровището в с. Вазово

Налично
SKU
3005
135,00 лв.
Описание

Пегас, ритон от съкровището в с. Вазово, позлатена художествена реплика

Пегас, позлатена реплика на  ритон от съкровището в с. Вазово

Древният майстор е проявил изключителен усет за движение, педставяйки коня в галоп, с насочени назад уши, озъбена муцуна и свити за скок предни крака. С линии от ситни точици са изобразени ремъци на сбруя, добавени вероятно доста след първоначалната изработка. Протомето е направено от електрон (естествена сплав от злато и сребро) и е изработено на части. Главата, крилете и краката са отливани отделно, после по тях са изковани и гравирани различни детайли, а накрая частите са споени в едно цяло. Изделието е произведено през IV в.пр.Хр. и свидетелства за изключително майсторство на траките и обработването на метала.

Протомето от село Вазово се отличава от всички подобни произведения, намерени досега, с късия извит назад рог между ушите на коня. Затова се смята за ранния предшественик на митичния еднорог (кон с дълъг, насочен напред рок на челото) – широко разпространен образ в средновековното изкуство на Западна Европа. Ритонът с протомето на Пегас със сигурност е принадлежал на тракийски владетел, чието царство се намирало на територията на днешна Североизточна България
Репликата е плътно закрепена на луксозна дървена поставка с размер 15 см х19 см  и е майсторски оформена като луксозен сувенир. Репликата се продава със специално приспособление за поставяне на ракла или бюро. На репликата може да бъде поставена метална табела с индивидуален надпис. Цена на табеата -10 лв без ДДС.

Репликата е опакована  в ръчно изработена дървена кутия. 

Изработва се по поръчка. Срок на изпълнение - 3 дни.

Пегас, протоме от Вазовското съкровище, един от най-продаваните луксозни и корпоративни подаръци. Луксозен сувенир, носещ величието и мистиката на тракийските съкровища.

Цена без кутия, без ДДС - 135 лв
Цена без кутия, с ДДС: 162 лв

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Пегас, ритон от съкровището в с. Вазово
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.