Картина "Морски вечери"

Налично
SKU
1943
64,17 лв.
Описание

Картина от естествени минерали - кехлибар "Морски вечери"

Картина от естествени минерали - кехлибар "Морски вечери"

Морският фар винаги е бил символ на надеждата. От незапомнени времена морските пътешественици разчитали на звездите и на движението на планетите, за да се ориентират нощем насред водната шир. Но най-търсеният ориентир в непрогледния мрак били светлинните сигнали, излъчвани от брега. Някога хората палели високи огньове, които помагали на мореплавателите да избегнат подводните рифове и пясъчните плитчини. Предвестниците на съвременните морски фарове са блещукали в Черно море почти от времето на аргонавтите – твърдят изследователи

Шабленският фар е най-старият, най- високият и най-достолепният по нашето крайбрежие. Светлинните му сигнали отбелязват най-източната точка на България. Издигнат е в средата на XVIII век и от тогава до днес работи безотказно. Известен е още като „Пясъчният фар”, защото предпазва корабите от затъване в измамните морски плитчини между нос Шабла и близкото селце Тюленово. 

Любопитна информация за Шабла, можете да прочетете тук

Картината от естествен кехлибар с романтичния морски пейзаж е в единична бройка, с размери 45х 35 см. Картината е внос от Литва.

Цена без ДДС - 64,17 лв

Цена с ДДС - 77 лв

Оригинален подарък за дома!

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Картина "Морски вечери"
Вашата оценка
Намерихме други продукти, които биха били интересни за вас.