Кана с лотоси, реплика на малка кана от Рогозенското съкровище

Налично
SKU
1737
400,00 лв.
Описание

Посребрена и позлатена реплика на малка кана от Рогозенското съкровище

Рогозенското съкровище - антики, които ни докосват до съкровения свят на траките, до ритуалите на жреци и бита на вълшебие и омая....

През 1985 година при направа на водопровод в своята градина трактористът Иван Димитров открива в една яма купчина красиви сребърни съдове, заровени само на около 50 см дълбочина. В тази купчина се  намират 42 канички, 22 фиали и една чаша, които са предадени на сътрудниците на музея в град Враца. Общият брой на предметите в Рогозенското съкровище е 165 сребърни съда от които 54 канички, 3 чаши и 108 фиали.

Репликите на Рогозенското съкровище  са подарък, който не би оставил никого безразличен.

Репликата е подходяща за луксозен подарък, за подарък за юбилей и класен протоколен подарък.

Репликата на каната е изработена с голямо майсторство и прецизност. Елегантната форма, изчистения дизайн и съвършента изработка са продължение на традицията на античните майстори. Малката кана е посребрена с висока пробра сребро 999,9  и частична позлата  24 карата и е подходяща за употреба. Каната е висока 130 мм,  с диаметър  70 мм и с вместимост 230 мл. Елегантните златни орнаменти на каната с във формата на канелюри (плетеница във формата на въженца).Опакована в луксозна, ръчно изработена кутия. 

Репликата се изработва по поръчка. Срок на изпълнение до 10 работни дни.

Напишете вашето мнение за продукта
You're reviewing:Кана с лотоси, реплика на малка кана от Рогозенското съкровище
Вашата оценка