Снимка Комплект позлатено Панагюрско съкровище

Комплект позлатено Панагюрско съкровище


Комплект позлатено съкровище намерещо в гр. Панагюрище
Производител: Галвано
(0)

 
Bookmark and Share

Уникални реплики на част от панагюрското съкровище, съдържащи: Амфора, амазонка с криле, амазонка без криле и амазонка с шлем.

На 8.12.1949 г., при  изкопни работи на керемидената фабрика в Панагюрище, тримата братя Павел, Петко и Михаил Дейкови се натъкват на култов тракийски сервиз от девет златни съда. Около тях има и други работници, но тримата решават да се погрижат за него. Почистват съкровището и го предават на околийския началник Стефан Калпаков. Златното съкровище е изложено на показ зад витрините на хавлиената фабрика. Панагюрското съкровище е преместено в Пловдивския музей, после заминава за Археологическия институт в София, а после - в Националния исторически музей.

Панагюрското златно съкровище представлява античен сервиз за пиене, който е принадлежал на неизвестен владетел от племето одриси от края на I V в.  и началото на III в. пр.н.е. Състои се от 9 златни съда с богата украса – една фиала и 8 ритона, с общо тегло 6,164 кг злато.

Репликите са изработени от мед и е покрита с 24 каратово златно покритие по метода на галванопластика. 

Антиките се предлагат в обща кутия или поотделно в ръчно изработени кутии (безплатни), ръчно изработената обща дървена кутия е с цена 250лв.

Издава се и сертификат за автентичност.

Уникален и неповторим подарък, символ на изящество, класа и антична неповторимост!

Комплект позлатено Панагюрско съкровище
ID продукт: 2032
Кат. номер: 2032
4 070,00 лв.
:
Потребителска количка
Няма продукти във вашата потребителска количка
Абонамент за новини
Email: