Снимка Албум с българска бродерия – Родопска шевица
Снимка Албум с българска бродерия – Родопска шевица Снимка Албум с българска бродерия – Родопска шевица Снимка Албум с българска бродерия – Родопска шевица

Албум с българска бродерия – Родопска шевица


Албум за снимки с българска бродерия, ръчна изработка – Родопска шевица
Производител: Мая Танчева
(0)

 
Bookmark and Share

Албум с българска бродерия – Родопска шевица

Българската шевица, избродирана на албума е точно копие на шевица  от дамска риза от Родопите - в региона на град Елхово. Мотивът на шевицата е продоставен от Националния етнографски музей. 
Българската шевица е не само традиция. Тя е  едно от най-ценните достойнства и достижения на българката. Богата и разнообразна като елемнти и колорит, шевицата е израз на богата душевност на българката, шевицата е молитвата на нашите баби и майки и техния стремеж към красота и изящество. 
Символиката и естетиката на българската шевица са уникални. Всеки елемент има своя дълбок смисъл и послание. Най-често използваната фигура в българската шевица е ромбът. Тази водеща фигура не е плод на случайно хрумване и изобретателност, а е внимателно подбран елемент, изразяващ житейския опит на българина. Тази фигура е акцент върху пожеланието за плодовитост
Основна роля в българската шевица играят цветовете. Това са червеният и зеленият цвят върху бяла основа.Червеният цвят за българите символизира майчината кръв и продължението на живота. Той предпазва от “лоши очи” и уроки. Зеленият цвят дава израз на вечно възраждащия се живот и се свързва с дървото на живота - универсалният човешки символ за Всемира.Белият цвят разкрива силата на чистотата, нетленността, неопетнената младост и божествената светлина. 
Материал:  ленена панама, конци 100% Памук – Мулине  

Албумът с българската бродерия  е изключителен протоколен подарък, незабравим подарък за сватба и много подходящ подарък за юбилей!

В албума са поставени 20 картички с изгледи от най-красивите български места и манастири.Изрботва се по поръчка. Срок на изпълнение - 5 работни дни.

   
Снимка Албум С Българска Бродерия – Родопска Шевица
Албум С Българска Бродерия – Родопска Шевица
ID продукт: 605
Кат. номер: 605
85,00 лв.
:
Потребителска количка
Няма продукти във вашата потребителска количка
Абонамент за новини
Email: