Снимка Албум с българска шевица
Снимка Албум с българска шевица Снимка Албум с българска шевица Снимка Албум с българска шевица Снимка Албум с българска шевица

Албум с българска шевица


Албум, с българска бродерия, Софийска шевица
Производител: Мая Танчева
(0)

 
Bookmark and Share

Ръчно бродиран калъф за албум, специална поръчка за индивидуален подарък на Силви Вартан.

Размерът на албума е 20 см на 25см. Калъфът е изработен от ленена панама и е избродиран с елементи на Софийска шевица.

Българската шевица, избродирана на албума е точно копие на шевица  от дамска риза от Софийския регион. Ризата се съхранява в Националния етнографски музей.

Символиката и естетиката на българската шевица са уникални. Всеки елемент има своя дълбок смисъл и послание. Центърът на женското начало е запълнен, т.е. е оплоден. Това е съкровено послание за успех и изобилие на всяко начинание . Цветето на живота  - ДНК-то на вселената е във форма на кръст, със знанието вярата да бъде неразделна част от дома, в който е поставена шевицата. Цветето на живота е обградено от четири летящи птици, символ на мъжкото начало - всяко огнище трябва да се пази, а мечтите на обитателите му да летят...точно 12 са оплодените ромбове, които обграждат мотива - сакрално число. И финалният щрих на мотива е линия от сърца, защото всичко е любов.... Основна роля в българската шевица играят цветовете. Това са червеният и зеленият цвят върху бяла основа.Червеният цвят за българите символизира  майчината кръв и продължението на живота. Той предпазва от “лоши очи” и уроки. Зеленият цвят дава израз на вечно възраждащия се живот и се свързва с дървото на живота - универсалният човешки символ за Всемира.Белият цвят разкрива силата на чистотата, нетленността, неопетнената младост и божествената светлина.

Цената е само на калъфа за албума и не включва цената на самия албум. Изработва се по поръчка - срок на изработка - 5 работни дни. Може да се изработи и като Албум - България. Албум с картички от красивите български планини и български манастири. Калъфът може да бъде изработен с автентични шевици от различни краища на България - Софийска, Самоковска, Родопска и др. Цената на албума, с калъфа и картичките е 85 лв. Изключително оригинален протоколен подарък на достъпна цена!

Уникален индивидуален подарък, подходящ подарък за сватба, неповторим подарък за юбилей, стилен протоколен подарък!

Снимка Албум с българска шевица
Албум с българска шевица
ID продукт: 2007
Кат. номер: 2007
45,00 лв.
:
Потребителска количка
Няма продукти във вашата потребителска количка
Абонамент за новини
Email: