Снимка Луксозен сувенир - съкровището от Летница
Снимка Луксозен сувенир - съкровището от Летница Снимка Луксозен сувенир - съкровището от Летница Снимка Луксозен сувенир - съкровището от Летница Снимка Луксозен сувенир - съкровището от Летница

Луксозен сувенир - съкровището от Летница


Луксозен сувенир с художествена реплика от Летнишкото съкровище
Производител: "Галвано" ЕООД
(0)

 
Bookmark and Share

Летнишкото съкровище е сребърно съкровище от IV в. пр. Хр., открито край с. Летница, Ловешко, през 1963.

Състои се от 17 сребърни апликации от конска амуниция и една бронзова юзда. Изображенията върху апликациите са свързани с тракийската митология. Съхранява се в Националния археологически музей в София.

Съкровището е един от най-богатите извори за митологията на царската институция при траките. Представя няколко мито-ритуални цикъла. 

Една от най-интересните находки представлява сребърна плочка със изобразена сцена на свещения брак на тракийския владетел с Богинята-Майка.

В известна енциклопедия на индоевропейския свят именно сцената от плочките от Летница е сложена на корицата, защото се смята, че това е най-красноречивата сцена в изкуството за вярванията на индоевропейците.

Художествените реплики са изработени от мед, посребрени са с най-висока проба сребро 995 и са частично позлатени с 24 каратово злато по метода на галванопластиката. Металната част е здраво закрепена на луксозна каменна поставка, която може да се закача на стена. Постаментът може да бъде както от варовик, така и от бял македонски мрамор, в зависимост от желанието на клиента, като размерът му е  10 см на  10см. На поставката може да се постави позлатена табела с надпис по желание на клиента.

Луксозният сувенир е без кутия. Предлага се опакован в луксозна кутия, чиято цена е 5 лв и в ръчно изработена дървена луксозна кутия, чиято цена е 15лв

Стилен и елегантен фирмен подарък!

Потребителска количка
Няма продукти във вашата потребителска количка
Абонамент за новини
Email: