Гореща августовска статистика!

Разглеждам посещенията по стани на нашия ел. магазин за подаръци и ръчно изработени предмети Giftsbg.net. До миналата седмица, сайтът е бил посетен от наши почитатели от 41 страни. Тази седмица имаме посещения от 47 страни, т.е. с 6 страни повече. Като се има предвид, че още не сме напълно оптимизирали съдържанието, че още не сме оправили снимките и не сме пуснали английската версия на сайта, това си е направо постижение!

Безспорен лидер в посещенията са нашите приятели и почитатели от България (и тази седмица броят на нашите приятели от България се е увеличил значително). Всъщност, това беше и целта - сайтът в първия етап да обслужва само наши, български почитатели. Но само на първия етап! Сега навлизаме във втория етап и нашите амбиции са насочени към популяризиране на сайта извън границите на България и продажба на красивите български произведения на изкуството и ръчно изработени предмети в чужбина. Надявам се, че голямото число българи, които се намират във всички точки на света, ще ни помогнат да станем по-популярни!

След България на традиционното второ място са посещенията на  нашите приятели от САЩ (и тази седмия, броят на посетителите бележи тенденция на сериозна увеличение) и веднага след тях на трето място са посещенията на приятелите ни от Русия. И докато първо и второ място са традиционно заети от България и САЩ, на трето място по посещения са били наши почитатели от Англия,  Белгия, от Бразилия, а сега за първи път броят на  приятелите ни от Русия се увеличи и класира Русия на трето място по посещения.

За мен лично, много изненадващ и много любопитен е фактът, че трета седмица посещенията на наши почитатели от Бразилия са на почетното 4 място. Лично аз смятах, че Бразилия е твърде далеч и твърде различна по стил, тематика и темперамент от България и ако големият брой посещения през първата седмица биха могли да се приемат като интерес към нещо екзотично, традиционният интерес вече трета седмица, показва тенденция за постоятнство! Дай Боже да дойдат и първите покупки от Бразилия!

Германия е страна с традиционен интерес към продуктите в нашия ел.магазин. И тази седмица, броят на посещенията на наши почитатели от Германия се е увеличил. След Германия следват страни като Италия, Англия, Укайна, Чехия, Белгия....Екзотични страни с редовен брой увеличаващи се посетители са Нигерия, Аржентина, Колумбия, Казахстан, Армения, Ангола, Остров Ман :), Венецуела....

За първи път, миналата седмица имаме посетители от Бахрейн, Кюрасао (даже и не бях чувала за този остров до днес...:)))...От неизвестни...станахме свотевно неизвестни!

Comments
Leave your comment
: