Аферим комшу и БРАВО МАЙСТОРЕ!

Вчера се върнах от почивка в страната на комшиите - Турция. Не ми е за първи път и дай Боже да не ми е за последен.....слънце, обширни плажове, луксозен хотел, гостоприемни домакини и изобилна храна....нищо ново, но добре използвано в туристическата индустрия на комшиите, които добре използват чуждата история и чуждите светии за свои търговски цели....В Ефес, ще чуете най-различни трактовки на древната елинска история, на които и братята македонци биха завидяли....ще чуете за силата на Божията майка в турски превод...ще видите икони, които Ви продават за по 20 евро нагоре ....ще видите сувенири от 5 евро нагоре и цената е специално за теб, като за комшия, а иначе е най- малко 20 евро....В Памук кале ще се подвоумите, дали не сте забравили от историята и наистина ли Клеопатра е била Египетска царица.....индивидуалният подход на надлъгване и пазарене е задължителен, а трънският курс евро, долар е направо като упражнение в забавачницата.....След като видях всичко това и след като купих на внучката си подарък от магазин "Сапфир" - фирмен магазин за обработка на скъпоценни камъни. Подаръкът беше обеци от сребро със султанит и цирконий. Казах на продавачката, че това е подарък за малко момиченце и.....платих 60 евро и....когото отворих кутийката в хотела, обеците бяха без един цирконий.....Еххххх...комшу...."Хубава работа, ама турска"

В 5 звездния ни хотел, една турска красавица ми вървеше по петите да ни направи фотосесия за по 5 евро на снимка....ееее...нали се сещате, че ние се изучихме,....пазарихме се, пуснах им реклама в официалния сайт на CNN, свалих цената на 2,50 !!!! евро на снимка в електронен вариант.....!!! и....всички мои снимки по залез, залязоха в небитието, шефът и красавицата се скриха и ми дадоха диск с 10 повтарящите се пози.....а красавицата продаде на едно момиченце, което имаше бъбречна криза, Парацетамол 4 хапчета за 5 евро!!!!! Ех, комшу, комшу.....и търговията ти е като английското произношение....със силен анадолски акцент!!!

А в същото време, докато аз си почивам на слънце и се опитвам да разбера ориенталски манаталитет на търговците да спечелят от всичко и на всяка цена, дори от болката и от суетата,в нашия сайт http://giftsbg.net се правят поръчки за подарък за сватба на ръчно изработени ключодържатели от кована мед за по 5 лева едниния!!!! (турските ми колеги - търговци биха се изплюли с презерние и биха ме определили като абдал за ниската цена!!!!)

Но поръчката беше изпълнена и клиентката ни изпрати своята благодарност...думи, различни от моите - думи на благодарност!

Здравейте, получих ключодържателите и останах възхитена. Уникални са... нямам думи! Поздравявам ви за идеята и майстора за изработката! Желая много успехи и на двама ви. Поздрави Даниела Капсъзова

Comments
Leave your comment
: