Японското културно аташе на гости на електронния магазин за подаръци и сувенири giftsbg.net

 За прошката и благословията......

Вчера, на връх Прошка се събрахме у дома - познати и непознати. Аз и моята внучка - Мариана, дамата, която първа си купи подарък от нашия магазин - Ева и нейните внуци - Дани и Алиса, авторката на вълшебства от вълна - чаровницата Марги и нешето екзотично и нежно цвете - Мивако Сан.

Като за прошка, ние с Марияна направихме баница - "любовната баница на прошката", Ева беше приготвила един вкусен ябълков сладкиш, Марги ни изненада с шоколадовия екзотичен "Пънч", а Мивако заложи на класическите шоколадови бонбони. Да ни е сладко партито!

Първа поиска прошка най-малката принцеса - Мариана, после по ред на номерата се изредихме всички! Мивако Сан ни разказа легендата за мартеницата и всички се спретнахме да сучем бели и червени конци - за здраве, берекет, любов и изобилие!

После на бял лист всички написахме нашите благопожелания - на български, на английски, на японски - за здраве, за дълъг живот, за късмет, за любов, за нов дом, за пълна трапеза, за Божествена благословия и...направихме оригами - Жеравът на благослова! Вързахме му българска мартеница и му сложихме звънче да гони лошотията! Вече толкова се осъвършенствувахме, че приемаме поръчки !

И накрая, Марги ни показа как да творим чудеса с вълна...първо чепкаш, поле боцкащ с една игла, после оформяш и.....магията сработва! Получава се цвете, колие, брошка.....Мивако Сан беше изключително горда да се закичи с брошка - мартеница, при това, червеното цвете - самата тя изработи!

Това беше нашия израз на Прошка и благословия!  До следващото събиране!

С обич

Ели

Comments
Leave your comment
: